Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duo van Gemarineerde Asperges en Zalm met Truffeldressing
Een verfijnd voorgerecht van gemarineerde groene asperges en zalm, afgemaakt met een luxe truffeldressing. Perfect voor een feestelijk diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
snijplank
kommetjes
Steelpan
Ingrediënten
Asperges:
▢
1
potje
groene asperges
goed merk
▢
1
ons
rauwe ham
in plukjes
Marinade:
▢
5
eetlepels
goede olie
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
1
eetlepel
droge witte vermouth
▢
1
theelepel
vloeibare honing
▢
Zwarte peper naar wens
Zalm:
▢
2
ons
verse zalm
in blokjes gesneden
▢
Glaasje
droge witte wijn
▢
1
laurierblad
▢
2
takjes
tijm
▢
Zout en peper uit de molen
▢
Sap van een 1/2 limoen
▢
Partjes limoen
voor de garnering
▢
Zeewier
voor de garnering
Dressing:
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
1
theelepel
truffeltapenade
let op: overheerst snel
▢
Klein
sjalotje
fijn gesneden
▢
3
cherrytomaatjes
van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
Instructies
Marinade Voorbereiden:
Meng in een kom de olie, balsamicoazijn, witte vermouth, honing, en zwarte peper naar wens.
Asperges Marineren:
Haal de asperges uit het potje en leg ze in de marinade.
Laat ze minimaal 15 minuten marineren.
Zalm Voorbereiden:
Breng in een steelpan de witte wijn, laurierblad, tijm, zout en peper aan de kook.
Voeg de zalmblokjes toe en pocheer ze enkele minuten totdat ze net gaar zijn.
Haal de zalm uit de pan en laat goed uitlekken.
Dressing Voorbereiden:
Meng in een klein kommetje de crème fraîche, mayonaise, truffeltapenade, fijn gesneden sjalotje en blokjes cherrytomaat.
Zet opzij.
Opmaak van de Borden:
Neem 4 niet te kleine borden.
Haal de asperges uit de marinade en leg ze aan de linkerkant van elk bord.
Drapeer de plukjes rauwe ham over de asperges.
Leg de uitgelekte zalmblokjes aan de rechterkant van het bord en garneer met zeewier en partjes limoen.
Afwerking:
Serveer de truffeldressing apart of drizzle deze over de zalm voor extra smaak.
Optioneel: Maak het gerecht af met een gebakken kwarteleitje, zalmeitjes, dille en in knoflook gebakken oesterzwammen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zalm
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij