Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine.
Wanneer het deeg een bol gevormd heeft voeg je het zout toe en laat je de machine nog een 15 à 20 minuutjes kneden.
Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C).
Maak ondertussen de banketbakkersroom door 400 ml melk samen met de suiker aan de kook te brengen.
Meng de resterende 100 ml melk met het puddingpoeder en de eidooier en roer dit tot een glad papje.
Wanneer de melk kookt schenk je de melk op het papje, roer goed door en schenk alles terug in de pan en breng het geheel terug aan de kook.
Wanneer de pudding is ingedikt schenk je hem over in een schaal en dek je de pudding (niet de schaal) af met plastic folie.
Leg de folie dus rechtstreeks op de pudding.
Laat de pudding volledig afkoelen in de koelkast.
Voor de chocolade banketbakkersroom doe je precies hetzelfde als hierboven beschreven. Wanneer de pudding is ingedikt roer je de chocolade eronder totdat deze volledig is gesmolten.
Schenk over in een schaal, dek af met folie en laat de pudding afkoelen in de koelkast.
Na het rijzen rol je het deeg uit tot een ronde lap die groter is dan je bakvorm.
Rol het deeg op de deegrol en leg de lap in de vorm.
Druk de randen aan en ga met de deegrol over de randen, zo snijd je de rande mooi af.
Bak de vlaai blind in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 25 minuutjes gaar.