Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duuveltjesvlees
Duuveltjesvlees is een geweldig gerecht voor bijzondere gelegenheden!
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensstoofvlees
poulet
▢
3
uien
fijngesneden
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
3
eetlepels
ketjap asin
▢
6
eetlepels
tomatenketchup
▢
6
eetlepels
azijn
▢
1
mespuntje
sambal oelek
▢
1
mespuntje
sambal brandal
▢
1
mespuntje
sambal manis
▢
½
pakje
nasi kruiden
geweld
▢
200
gram
champignons
in plakjes gesneden
▢
1
extra ui
fijngesnipperd
▢
2
flinke
eetlepels pindakaas
▢
Olie om te bakken
Instructies
Marineer het vlees een dag van tevoren met alle ingrediënten behalve de champignons en extra ui.
Laat het vlees marineren in de koelkast.
Verhit de olie in een pan en bak het gemarineerde vlees tot het gaar is, ongeveer 1,5 uur op een laag vuur.
In een aparte pan bak je de champignons en de fijngesnipperde ui.
Voeg de gebakken champignons en ui toe aan het gare vlees.
Roer goed door.
Voeg als laatste de pindakaas toe om de saus te binden.
Roer goed door tot de pindakaas gesmolten en gemengd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit moderne Duuveltjesvlees is een smaakvol gerecht met een pittige twist, perfect om van te genieten tijdens speciale gelegenheden!
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Azië