Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Echine de porc marinée
gemarineerde varkensrollade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
varkensrollade
▢
1
takje
thijm
▢
40
g
boter
▢
1
blaadjes
laurier
▢
3
sjalotjes
▢
2
takjes
peterselie
▢
¼
l
droge witte wijn
▢
zout
▢
peper
▢
1
teentje
knoflook
▢
bloem
Instructies
Maak 24 uur van te voren de marinade.
Schil de sjalotjes en het teentje knoflook.
Leg het vlees in een kom, maak van tijm, laurier en peterselie een boeketje en leg het bij het vlees.
Leg er ook de sjalotjes en de knoflook bij.
Strooi er zout en peper over.
Schenk er dan de wijn over en laat het 24 uur marineren.
Keer de rollade vaak om.
Maak van 20 g boter en 20 g bloem een beurre manié door ze goed te kneden.
Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken, droog het af en wrijf het in met 20 g boter.
Leg het op een treeftje in een oven van 170 C boven een lekbak en laat het 45 minuten sauteren.
Arroseer vaak met het vocht in de lekbak.
Passeer de marinade.
Doe het vocht in een pannetje en reduceer het op hoog vuur tot 2/3.
Als het vlees klaar is, legt U het op een verwarmde dienschaal.
Voeg de beurre manié onder kloppen bij het ingekookte vocht en geef hier ook het braadvocht van het vlees bij.
Klop met de garde totdat de saus bindt.
Geef de saus in een sauskom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk