Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Eekhoorntjesbrood Cocktail
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Zeef
Spatel
Koelkast
Ingrediënten
Mousse:
▢
14
g
gelatine
▢
500
g
eekhoorntjesbrood
▢
3
dl
koksroom
▢
3
dl
room
Duxelles:
▢
200
g
eekhoorntjesbrood
▢
1
eetlepel
olie
Gelei:
▢
Afsnijdsels van eekhoorntjesbrood
▢
1
liter
gevogeltebouillon
▢
8
g
iota
Schuim:
▢
1
liter
melk
▢
4
takjes
salie
▢
1
eetlepel
sucro
▢
1
eetlepel
lecitine
Instructies
Mousse:
Borstel de paddestoelen schoon.
Voeg ze toe aan de koksroom, breng aan de kook en laat 10 minuten van het vuur af trekken.
Pureer in een blender en zeef het mengsel.
Week de gelatine in koud water en los deze op in de massa.
Klop de room op en spatel deze door de mousse.
Spuit de mousse in glazen en laat opstijven in de koelkast.
Duxelles:
Borstel de paddestoelen schoon, snijd ze bij (bewaar afsnijdsels).
Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
Verhit olie in een pan en sauteer de paddestoelen tot al het vocht is verdampt.
Laat afkoelen en verdeel over de mousse.
Gelei:
Voeg de afsnijdsels toe aan de gevogeltebouillon.
Breng aan de kook en laat 10 minuten van het vuur af trekken.
Zeef de bouillon en bind deze met iota.
Laat iets afkoelen en verdeel over de duxelles.
Zet de glazen in de koelkast.
Schuim:
Breng melk aan de kook, voeg salie toe en laat een nacht trekken in de koelkast.
Zeef de melk, voeg sucro en lecitine toe.
Klop het schuim luchtig met een staafmixer.
Schep het schuim vlak voor het opdienen op de cocktail en serveer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten