Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Eend met Vijgen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
hele
eenden
▢
32
vijgen
▢
4
sinaasappels
▢
1
liter
witte wijn
▢
5
dl
gevogeltefond
▢
50
g
knoflook
▢
400
g
wortels
▢
200
g
uien
▢
1
bosje
kervel
Instructies
Voorbereiding:
Vijgen:
Leg de vijgen in een passende schaal en giet er de witte wijn over.
Laat ze gedurende 12 uur marineren.
Sinaasappels:
Schil de sinaasappels dun met een dunschiller.
Snijd de schil in dunne reepjes (julienne).
Groenten:
Schil de wortels en pel de uien.
Snijd deze samen met de knoflook in kleine blokjes.
Eend:
Neem een passende braadslede waar de drie eenden in passen.
Bestrooi de bodem met de groenten en giet hier de helft van de marinade van de vijgen overheen.
Zout de eenden van binnen.
Leg de eenden op de groenten en zet deze in een voorverwarmde oven van 250 graden Celsius.
Bak ze gedurende 15 minuten.
Verlaag de temperatuur vervolgens naar 200 graden Celsius, laat de eenden nog 15 minuten staan en bedruip ze regelmatig met het vocht.
Haal de eenden uit de oven, verwijder de poten en leg de rest in de oven bij 60 graden Celsius.
Pluk het vlees van de poten en bewaar het in de oven tot gebruik in de alto-shaam.
Saus:
Giet het braadvocht met de groenten in een passende pan en voeg hier de gevogeltefond en de rest van de vijgenmarinade aan toe.
Breng de saus aan de kook en laat deze inkoken tot de gewenste dikte.
Passeer de saus en ontvet deze.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de vijgen in de saus en laat deze afkoelen.
Bereiding:
Eend:
Verwijder de borsten van de eenden en snijd deze in plakjes.
Leg de plakjes terug in de alto-shaam.
Doe het pootvlees in een pan en voeg wat saus toe om een ragout te maken.
Breng aan de kook, voeg wat room toe en breng op smaak met zout en peper.
Saus:
Breng de saus bijna aan de kook met de vijgen erin.
Dresseren:
Schep een lepel ragout op de borden en leg hier de plakjes eendenborst naast.
Voeg twee vijgen toe en schenk de saus erlangs.
Garneer met een beetje verse kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van je eend met vijgen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Voorgerechten