Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eend Rendang
Itik
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
2
eendenborstfilets
▢
3
sjalotten
gesnipperd
▢
2
eetlepels
olie
▢
200
ml
kokosmelk
▢
1
bakje
boemboe voor rendang
Conimex
Instructies
Verwijder de vetlaag van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes.
Fruit de gesnipperde sjalotten in een braadpan met olie.
Voeg het eendenvlees toe en bak het bruin.
Roer de kokosmelk, 150 ml water en de boemboe voor rendang erdoor.
Stoof het vlees in 20 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Serveer de eend rendang warm en geniet ervan met bijgerechten zoals rijst of noedels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze eend rendang gaat goed samen met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Indonesië