Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenden borstfilet met venkel
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
1
grote
venkelknol
ca. 400 g,
▢
zout
▢
1
sjalotje
▢
10
gewelde pruimen
zakje á 250 g, AH,
▢
1
schaaltje
eendenborstfilets
ca. 150 g,
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
½
eetlepel(s)
allesbinder
Instructies
Venkel wassen, schoonmaken en in plakken van ca. 1 cm snijden.
Plakken halveren.
Venkel in pan met ruim water en zout in ca. 8 minuten beetgaar koken.
In zeef laten uitlekken.
Intussen sjalotje pellen en snipperen.
Pitten uit pruimen snijden.
Eendenborstfilets in reepjes van ca. 2 cm breed snijden en bestrooien met zout en peper.
In wok 1 eetlepel olie verhitten en filetreepjes al omscheppend op hoog vuur ca. 2 minuten bakken.
Uit pan op bord scheppen.
Rest van olie in wok schenken en verhitten.
Venkelplakken en sjalot al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken.
Filetreepjes, pruimen en 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten