Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst met Frambozen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,2
kg
eendenborst
▢
100
g
suiker
▢
Frambozenazijn
▢
Peper
▢
zout
▢
500
g
frambozencoulis
▢
50
g
ijskoude blokjes
▢
Frambozen
voor garnituur
▢
6
tarteletjes
▢
Munt
▢
verse boter
Instructies
Coulis:
Duw 600 g frambozen door een passe-vite (passeerzeef) om puree te maken.
Caramelliseer de suiker licht en blus af met frambozenazijn.
Laat het even opkomen.
Voeg dan de frambozenpuree toe, breng op smaak en werk af met de boter.
Eend:
Snijd het overtollige vet van de eendenborsten, laat ongeveer 3 cm in het midden staan.
Maak kruisgewijze insnijdingen in het vet.
Kruid de eendenborsten en bak ze eerst op de vleeskant tot ze kleuren, daarna aan de vetkant.
Bak ze 12 minuten in een oven op 200°C totdat ze medium-rare zijn.
Dresseren:
Warm de tarteletjes op in de oven.
Schik de plakjes eendenborst op de borden.
Plaats een mandje van frambozen en een takje munt op de borden.
Serveer met de frambozencoulis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van je heerlijke eendenborst met frambozen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Hoofdgerechten