Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst met Gevulde Ovenappeltjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
900
g
eendenborstfilet
▢
350
g
noorderkrieken
▢
3
sinaasappelen
▢
4
appels
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
sjalot
▢
3
eetlepels
rietsuiker
▢
3
eetlepels
boter
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
theelepels
kerrie
▢
Peper
▢
Zout
▢
Sausbinder
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de appels middendoor, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.
Snijd een klein plakje van de bolle kanten van de appels zodat ze mooi blijven liggen.
Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel boter en plaats de appelhelften erin.
Laat de noorderkrieken uitlekken en bewaar het sap.
Breng het kersensap aan de kook met kaneel en 2 eetlepels rietsuiker.
Laat het 5 minuten koken tot het licht stroperig wordt.
Voeg dan de krieken toe.
Vul de appelhelften met de kriekenstroop en leg een klontje boter op elke appelhelft.
Snipper de sjalot fijn.
Snijd een stuk sinaasappelschil in dunne reepjes.
Pers de sinaasappelen uit.
Bereiding:
Eend:
Verhit een braadpan zonder vet op hoog vuur en leg de eendenborsten met de velkant naar beneden.
Bak ze 8 minuten aan om het vet uit de huid te smelten.
Voeg zout en peper toe, draai ze om en bak ze nog 6 minuten.
Haal de eendenborsten uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze rusten.
Saus:
Verhit dezelfde pan en voeg 1 eetlepel boter toe.
Fruit de fijngesnipperde sjalot gedurende 1 minuut.
Voeg sinaasappelsap, kerrie, sinaasappelschil en 1 eetlepel rietsuiker toe.
Laat het 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper, zout en voeg witte wijn toe.
Bind eventueel met sausbinder.
Dresseren:
Schep een lepel kriekenragout op de borden en leg daar de eendenborstplakjes bovenop.
Voeg twee appels toe en giet de saus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met peterselie en serveer met aardappelkroketten.
Smakelijk eten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Hoofdgerechten