Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst met kersen en Echte Kriek van Verhaeghe
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eendenborstfilets
ontvelde
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
3
eetlepels
roomboter
▢
40
gr
wortel
▢
40
gr
knolselderij
▢
40
gr
ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
takje
tijm
▢
1
potje
kersen
op sap, of 350 gr zelfgekweekte
▢
kersen
▢
1
flesje
Echte Kriek van Verhaeghe
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit die in 1 eetlepel roomboter goudbruin.
Voeg het bier, het takje tijm en het kersensap toe en laat het ± 15 minuten stoven.
Haal de tijm uit de pan, zeef de saus en doe hem terug in de pan.
Roer een klontje boter door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Houd de saus warm.
Bak de eendenborstfilets snel om en om aan in een mengsel van de olie en roomboter en laat ze daarna op matig vuur door garen tot ze net gaar zijn.
Snijd de filets in plakjes.
Verdeel de saus met de kersen op de borden en leg de filets daarop.
Serveer met bijvoorbeeld nieuwe gebakken peultjes en aardappelkroketten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er een gekoeld glas Echte Kriek van Verhaeghe bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België