Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst met Venkel Sinaasappelsaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eendenborstfilets
▢
1
sinaasappel
▢
1
citroen
▢
6-8
takjes
verse tijm
▢
4
sjalotten
groot
▢
4
knoflooktenen
▢
1
venkelknol
▢
1
theelepel
venkelzaad
▢
3
eetlepels
honing
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
30
g
boter
▢
5
dl
kippenbouillon
▢
¾
dl
witte wijn
Instructies
Eendenborst:
Snijd kruislings in op de huidkant van de eendenborsten.
Rasp de schil van de sinaasappel grondig.
Pers de sinaasappel en citroen apart uit.
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Snipper de sjalotten en plet de knoflooktenen.
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze in grove reepjes.
Druk de venkelzaadjes een beetje fijn.
Meng de helft van het sinaasappelsap met 2 eetlepels honing en 2 eetlepels tijmblaadjes om een kruidenpasta te maken.
Bak de eendenborsten eerst op de huidkant tot ze krokant worden (ongeveer 8 minuten), en breng op smaak met zout en peper.
Smeer de huidkant in met de kruidenpasta en keer de borsten om om de andere kant ook in te smeren met de pasta.
Bak ze verder.
Saus:
Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
In dezelfde pan, voeg boter toe en bak de sjalotten, gekneusde knoflook, venkel, venkelzaad, de rest van de tijm en sinaasappelschil.
Voeg de kippenbouillon toe en laat deze tot de helft inkoken.
Voeg de rest van het sinaasappelsap, honing en citroensap toe, en breng op smaak met zout, peper en witte wijn.
Giet het braadvocht uit de eendenborst in de pan.
Snijd de eendenborst in plakken.
Serveer de plakken eendenborst met de venkel-sinaasappelsaus.
Garneer met fijngehakte venkelgroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van je eendenborst met venkel-sinaasappelsaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Gevogelte