Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst op witlof met Marsala saus en gebakken Rosevale aardappels
Porties:
3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Zeef
Koekenpan
Wok
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
notenolie
▢
peper
▢
zout
▢
1
flesje
citroensap
▢
200
gram
rietsuiker
voor de saus:
▢
2,5
dl
wildfond
▢
2
dl
marsala
▢
100
gram
boter
ijskoude
▢
½
bos
salie
Instructies
Voorbereiding
Snij de witlof stronkjes in grove julienne en doe ze in een glazen schaal
Besprenkel met citroensap, suiker, zout en peper.
Voor de saus
Alle ingrediènten (m.u.v. de boter!!!) in een steelpan inkoken tot slechts enkele eetlepels stroperige vloeistof,
Zeef evt. de saus om de salie blaadjes te verwijderen.
Bereiding:
De eendenborsten inkruisen aan de vetzijde zodat een ruitjespatroon ontstaat.
Bak het vlees vervolgens in een zeer hete bakpan aan de vetzijde 2 minuten op hoog vuur.
Draai het vlees om en schroei ook de vleeszijde in 2 minuten dicht.
Dit geeft het vlees een krokant korstje.
Daarna het vlees terugkeren op de vetzijde en in 8 minuten op laag vuur mooi rosé braden.
Bestrooi met zout en peper.
Verhit een wok op hoog vuur.
Voeg olie toe en laat de uitgelekte witlof snelslinken en warm worden.
Zet de saus opnieuw op het vuur tot het goed kookt.
Neem de pan van het vuur en ga de saus monteren met de koude boter.
Saus monteer je door al roerende de ijskoude boter in 4 delen toe te voegen.
Zorg dat de boter totaal wordt opgenomen in de saus
Afwerking
Maak in het midden van de warme borden een bedje van de witlof.
De eendenborst op het bedje van witlof placeren.
Het geheel napperen met de saus.
Serveer daarbij wat aardappels of paddestoelenrisotto uit de stoomoven!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Groenten