Eendenborstfilet met Gekarameliseerde Venkel en Pruimen
Een verfijnd gerecht van malse eendenborstfilet met gekarameliseerde venkel en zoete pruimen. Een ideale keuze voor een feestelijk diner met een verfijnde smaakbalans.
Was de venkel, maak schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Halveer de plakken.
Kook de venkelplakken in gezouten water voor ongeveer 8 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Laat uitlekken in een zeef.
Snijd de eendenborstfilet in reepjes van ongeveer 2 cm breed en bestrooi met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en bak de eendenborstreepjes al omscheppend gedurende 2 minuten tot ze bruin zijn.
Schep uit de pan en zet apart.
Voeg de resterende olie toe aan de wok en bak de venkelplakken en sjalot al omscheppend gedurende 5 minuten tot ze bruin zijn.
Voeg de reepjes eendenborst, pruimen en 1 dl water toe aan de wok en breng aan de kook.
Roer de allesbinder erdoorheen en blijf roeren tot de saus licht gebonden is.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken krielaardappeltjes.Wijnadvies:Serveer dit gerecht met een zachte Pinot Noir of een fruitige Merlot, die de smaken van de eendenborstfilet en pruimen prachtig complementeert.