Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met gember
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
400
g
eendenborstfilet
▢
1
ei
▢
2
el
sojasaus
licht
▢
2
el
droge sherry
▢
1
el
maizena
▢
1
blikje
bamboescheuten
227 g
▢
50
g
verse gemberwortel
▢
4
el
olie
▢
1
tl
suiker
▢
100
ml
gevogeltefond
▢
100
g
spinazie
panklaar
Instructies
Eendenborstfilet met vel in dunne plakjes snijden.
Ei splitsen en in een kom het eiwit loskloppen met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, maizena en peper naar smaak.
Plakjes eendenborstfilet erdoor scheppen en 5 minuten laten staan.
In zeef bamboescheuten laten uitlekken.
Gemberwortel schillen en grof raspen.
In wok olie verhitten en plakjes eend op hoog vuur 2 minuten roerbakken.
Op bord scheppen.
In wok gember 1 minuut bakken.
Bamboescheuten, suiker, 1 el sojasaus, 1 el sherry en fond toevoegen.
Aan de kook brengen.
Plakjes eend en spinazie erdoor scheppen en nog 1 minuut laten pruttelen tot spinazie is geslonken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
39
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
China