Deze eendenborstfilet met romige bramensaus laat je smaakpapillen dansen! De combinatie van sappige eendenborst en zoete bramen maakt dit gerecht een culinair feestje voor elke gelegenheid. Perfect om indruk te maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan. Focus Keyphrase: eendenborstfilet met bramensaus
Eendenborstfilets aan velkant insnijden en bestrooien met zout en peper
Eendenborstfilets met velkant in koekenpan leggen en ca.
4 minuten bakken
Keren en andere kant ca.
3 minuten bakken
Eendenborstfilets in lage ovenschaal leggen en in oven nog ca.
8 minuten rosé laten worden
Sjalotje pellen en snipperen
Bramen afgieten en vocht opvangen
Van bakvet 5 eetlepels achterhouden, rest weggooien
Bakvet opnieuw verhitten en sjalotje ca.
2 minuten zachtjes fruiten
Sherry, wildfond, tijm, helft van bramen en 2 eetlepels bramenvocht toevoegen en op matig hoog vuur inkoken
Saus boven steelpan door zeef wrijven en opnieuw zachtjes verwarmen
Rest van boter in klontjes snijden en één voor één door saus kloppen
Op smaak brengen met zout en peper
Eendenborstfilets schuin in dunne plakjes snijden en in waaier op warme borden leggen
Saus erover schenken en garneren met rest van bramen
Serveren met röstikoekjes en spruitjes
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze eendenborstfilet met romige bramensaus met knapperige röstikoekjes en licht gestoomde spruitjes voor een herfstig diner dat indruk maakt.Wijnadvies:Voor dit gerecht past een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een lichte Merlot perfect bij de rijke eendenborst en zoete bramensaus. Voor een extra speciale touch, probeer eens deze Pinot Noir van de Bourgogne. Het zuur van de bramen wordt prachtig gebalanceerd door de fruitige tonen van de wijn, waardoor elke hap een feestje wordt.