Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenpanschotel met kip
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
500
gram
dungesneden kipfilet
▢
3
dl
kippenbouillon
▢
4
eetlepels
sojasaus
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
diagonaal gesneden wortel
▢
1
middelgrote groene paprika in dunne reepjes
▢
250
gram
goed gewassen verse spinazie
▢
8 30
minuten geweekte shi-take paddestoelen;
▢
1
blok tofu in plakjes
▢
1
bosje
verse koriander
▢
250
gram
gekookte sobanoedels
▢
Voor de saus:
▢
6
eetlepels
sojasaus
▢
6
eetlepels
citroensap
▢
1
stuk daikonwortel als garnering
▢
1
kleine
rode Spaanse peper als garnering
Instructies
Verhit de olie aan tafel in een elektrische pan en bak de kip in kleine
porties.
Vermeng de bouillon met de sojasaus en de suiker.
Schuif de kip, als die gaar is, naar de rand van de pan en doe van elke
groente en van de noedels een beetje in de pan.
Bevochtig alles vervolgens met het bouillonmengsel.
Haal met een appelboor een stuk uit de daikon en stop de Spaanse peper
erin.
Rasp ze samen fijn en schik ze in hoopjes op de borden.
Geef de sojasaus en het citroensap er in aparte kommetjes bij.
Als alle ingrediënten gaar zijn, kan iedereen zich uit de pan bedienen.
U kunt een beetje daikon door de saus mengen en de groenten en de kip in
de saus dopen.
De rest van de ingrediënten wordt tijdens de maaltijd klaargemaakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Japan