Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenvoudig en snel klare kerrie kip
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kip
in stukken gesneden (3 tot 4 cm groot)
▢
3
tomaten
fijngesneden
▢
1
aardappels
in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
15
ml
melk
▢
6
fijngestampte cashew-noten
indien niet voorhanden, vervang door 12 pindanootjes
(A) In de stamper : stamp fijn :
▢
1
kaneelstokje van 3 cm
▢
1
kruidnagel
▢
3
cardamons
▢
6
versgemalen zwarte peper
(B) Stamp fijn met de stamper, of mix in de keukenrobot
▢
1
stuk verse gember van 3 cm
▢
1
teentje
knoflook
(C) Stamp fijn in de stamper of mix in de keukenrobot :
▢
6
gedroogde rode pepers
gewoon droog gebruiken
▢
1
teelepel geelwortel
kurkuma-poeder, turmeric poeder
▢
3
ster anijs
▢
olie om te bakken
▢
zout naar smaak
1/2 teelepel, bij voorkeur zeezout
Instructies
Dit is een heel tijds-efficient recept :
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de uien goudbruin.
Voeg de tomaten toe en bak verder voor enkele minuten.
Voeg kruidenmengsel A toe en bak enkele minuten verder.
Voeg mengsel B toe en bak 2 minuten verder
Voeg mengsel C toe en bak goed.
Voeg de stukken kip toe en bak. Roer zo nu en dan goed om en bak enkele minuten verder tot de olie zich scheidt van het mengsel.
Voeg de melk en de aardappelen toe, sluit af met een deksel en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is (30 tot 45 minuten)
Voeg fijngemalen pindanoten toe en serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip