Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenvoudige Gestoofde Karbonades in Tomatensaus
Malse schouderkarbonades gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met mosterd en tijm. Een eenvoudig en snel doordeweeks gerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
boter
▢
½
bouillonblokje
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
Peper
▢
4
schouderkarbonades
▢
1
blik
gepelde tomaten met sap
400 gram
▢
1
theelepel
tijm
gedroogd
▢
Zout
▢
Eventueel verse takjes tijm
ter garnering
Instructies
Wrijf de karbonades aan beide kanten in met mosterd, peper en zout.
Verhit de boter in een hapjespan op middelhoog vuur.
Bak de karbonades in de hete boter rondom bruin.
Voeg het blik gepelde tomaten met het sap, het halve bouillonblokje en de tijm toe aan de pan.
Breng op smaak met eventueel nog wat peper en zout.
Zet het vuur laag, leg het deksel half op de pan en stoof de karbonades zachtjes in ongeveer 25 minuten gaar.
Zorg ervoor dat de saus niet te hard kookt.
Garneer de gestoofde karbonades eventueel met verse takjes tijm.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappeltjes met tijm en sperziebonen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een fruitige rosé.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland