Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eggs Benedict met truffel, rosbief en pesto
Deze Eggs Benedict krijgen een feestelijke twist met rosbief, truffelmayonaise en pesto. Perfect voor een luxe paasbrunch!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Kookring of glas
Koekenpan
kom
pollepel
schuimspaan
snijplank
Ingrediënten
▢
½
ongesneden wit brood
▢
1
el
azijn
bijv. witte wijnazijn
▢
150
–200 g rosbief
12 plakjes
▢
15
g
pijnboompitjes
▢
20
g
Parmezaanse kaas
▢
4
eieren
maat L
▢
4
el
pesto
▢
4
tl
kappertjes
▢
8
el
truffelmayonaise
▢
1
takje
basilicum
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd het brood in vier dikke plakken van ca.
2 cm en steek met een kookring of glas vier rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, haal uit de pan en laat afkoelen.
Rooster de broodrondjes aan beide kanten goudbruin in dezelfde pan en laat kort afkoelen.
Besmeer elk broodje met twee eetlepels truffelmayonaise en leg er drie plakjes rosbief op.
Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje azijn.
Maak een kolk in het water en laat een ei uit een kommetje in de kolk glijden.
Pocheer het ei 3 minuten en haal het eruit met een schuimspaan.
Herhaal voor de andere eieren.
Leg een gepocheerd ei op elk broodje met rosbief en bestrooi met peper en zout.
Verdeel pesto, kappertjes, pijnboompitjes en verse basilicumblaadjes over de eieren.
Rasp er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg voor extra luxe wat gekookte aspergetips toe of vervang de rosbief door gerookte zalm en Hollandse garnalen.
Wijnadvies:
Een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of een droge Cava past perfect bij de rijke smaken van dit brunchgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
510
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
34
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Ei
/
Zuivel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
Feestdagen etc
Pasen