Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eiercurry 2
AllerHande september 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
8
eieren
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
eetlepel(s)
gemalen koriander
ketoembar
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
1
theelepel
gemalen kurkuma
koenjit
▢
1
blik
gepelde tomaten
400 g
▢
zout
▢
cayennepeper
▢
4
takjes
koriander
Instructions
Eieren in ca.10 minuten hard koken.
Eieren laten schrikken en laten afkoelen.
Uien pellen en snipperen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken.
Laurier, knoflook, koriander en komijn ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
Kurkuma erover strooien.
Tomaten met vocht toevoegen.
Curry al roerende aan kook brengen en in ca. 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
Eieren pellen, halveren en in curry ca. 5 minuten verwarmen.
Koriander erboven fijnknippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met basmatirijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Ei
Land van herkomst
India