Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eieren en cocotte overbakken met Friese nagelkaas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 ronde ovenschaaltjes
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
2
deciliter
ongezoete room
▢
versgemalen witte peper
▢
zout
▢
100
gram
gemalen nagelkaas
▢
1
eetlepel(s)
gehakte peterselie
▢
2
getoaste boterhammen
Instructies
Smeer de ovenschaaltjes goed in met de boter.
U kunt op de bodem van de vuurvaste schaaltjes bijvoorbeeld een stukje gekookte kip, krab of ontbijtspek leggen voor het ei wordt toegevoegd.
Breng de room aan de kook en voeg hier de versgemalen peper en zout aan toe.
Giet de room in de schaaltjes en voeg per schaaltje een ei en een klein klontje boter toe.
Bestrooi dit met de nagelkaas.
Zet de schaaltjes, in een grotere ovenschaal waar een laagje water in staat (i.v.m. verbranden), in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de gevulde schaaltjes gedurende 5-8 minuten in de oven bijna gaar worden (de dooier moet nog zacht zijn).
Bestrooi met peterselie en serveer met een kleine lepel en repen warme toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland