Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eieren in rode currysaus
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
4
eetlepel(s)
rode currypasta
▢
1
sjalot
▢
1
stukje
gember
van 3 cm.
▢
limoensap
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
olijfolie
▢
20
cl
kokosmelk
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
½
blik
tomatenblokjes
▢
zout
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Rasp de gember.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot.
Voeg de knoflook en de gember toe.
Giet de bouillon erbij.
Voeg de currypasta, de tomatenblokjes, een beetje zout, een flinke scheut limoensap, de kokosmelk toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken.
Pel de eieren.
Doe de eieren bij de saus zodat deze nog even kunnen opwarmen.
Serveer met rijst.
Schep de eieren uit de saus en snijd deze doormidden.
Leg de halve eieren op de rijst en verdeel er wat saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Lunch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch