Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eiwitrijke indische sajoer boontjes met kip
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stuks
kipfilet
ongeveer 300 gram
▢
1
bakje Conimex Boemboe sajoer boontjes
▢
400
gram
sperziebonen
gewassen en ontdaan van puntjes
▢
2
eieren
hardgekookt
▢
150
gram
zilvervliesrijst
▢
200
ml
water
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
Peper naar smaak
▢
olie spray
▢
Zout naar smaak
▢
2
eetlepel(s)
Indonesisch gebakken uitjes
Instructies
Begin met het koken van de zilvervliesrijst en snijd de kipfilet ondertussen in blokjes
Vervolgens de rijst afgieten en aan de kant zetten;
Kook de sperziebonen in ongeveer 4 minuten;
Bak ondertussen de kipfilet (met olie Spray) in een wok met peper, zout en peper bruin.
Voeg nu de sperziebonen toe en laat even meebakken;
Voeg nu de Bamboe toe met 200 milliliter water;
Goed roeren en ongeveer 10-15 minuten laten pruttelen;
Voeg nu de rijst toe aan de pan en roer goed door elkaar;
Schep op en garneer met de Indonesisch gebakken uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië