4versegroene chilipepersontpit, in stukjes van 5 mm
warme toost
vers gehakte koriander om te garneren
Instructions
Klop de eieren in een kom luchtig en zet apart. Laat de ghee smelten in een pan met dikke bodem.
Voeg ui en knoflook toe en fruit 4-5 minuten zachtjes.
Voeg de reepjes gember toe en bak al roerende nog 2 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg kurkuma, garam masala, chilipoeder en zout toe en bak al roerend nog 1 minuut.
Klop de eieren nogmaals om en voeg ze toe. Bak op een laag vuur en schraap het mengsel van de wanden tot het zacht en iets vochtig is.
Neem de roereieren direct van het vuur omdat ze nog nagaren in de hete pan.
Ze mogen niet helemaal stollen.
Bestrooi met de gehakte chilipeper en schep die voorzichtig erdoor.
Verdeel het roerei over warm geroosterd brood en bestrooi met koriandergroen.
Serveer direct.
Noot: Dit gerecht is een favoriet ontbijt, hoewel het even geschikt is voor een lunch.
De techniek lijkt op die van westerse roereieren en de manier van serveren op toost is ook Engels.
Variaties:
Probeer Ekoori ook eens te serveren op vers gebakken kruidenflensjes/dosa's.
Of maak er een complete schotel van door ± 200 gr gepelde garnalen aan de
ui en knoflook toe te voegen. Ook lekker met gekookte mosselen of
strandschelpen, evenals met stukjes krabvlees
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Probeer Ekoori ook eens te serveren op vers gebakken kruidenflensjes/dosa's.
Of maak er een complete schotel van door ± 200 gr gepelde garnalen aan de
ui en knoflook toe te voegen. Ook lekker met gekookte mosselen of
strandschelpen, evenals met stukjes krabvlees.