Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Elfstedenbliksem van Lekker Frysk
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
stoofperen
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
1
kilo
aardappels
▢
600
gram
doorregen rookspek
▢
2
eetlepel(s)
azijn
▢
peper
▢
zout
Instructies
Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen
Breng in de pan met de hittebron op hoog vuur 2 deciliter water met de kaneelstokjes de suiker en de partjes peer aan de kook.
Sluit de pan
Stoof ca. ¾ uur met de hittebron op laag
Schil de aardappelen was ze en snijd ze in vieren
Voeg ze aan de peertjes toe, met zonodig wat water en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn
Snijd het spek in plakken van ¾ cm dik
Bak dit op matig heet vuur aan beide kanten goudgeel, neem ze uit de pan en houd ze warm
Schep door de gare inhoud de azijn, peper, en het spekvet
Breng het geheel opsmaak en leg boven op de gebakken plakjes spek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met
roggebrood (´brea´),
boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland