Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Elzasser Zuurkoolschotel met Vlees en Appel
Een hartige Elzasser specialiteit met gestoofde wijnzuurkool, appel, casselerrib en knakworstjes. Geserveerd met gebakken krielaardappeltjes.
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
pan
vergiet
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kleine
appel
▢
25
gram
boter
▢
4
plakken
casselerrib
elk ± ½ cm dik
▢
½
pot
vleesfond
± 190 ml
▢
3
jeneverbessen
▢
4
knakworstjes
▢
1
laurierblaadje
▢
1
zakje
minikrieltjes
▢
1
ui
▢
250
gram
gekookte wijnzuurkool
Instructies
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
Scheur het laurierblaadje in grove stukken.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de ui ongeveer 3 minuten zachtjes.
Voeg de zuurkool toe en bak al omscheppend ongeveer 3 minuten mee.
Voeg de appelblokjes, de fond, de jeneverbessen en het laurierblad toe.
Leg de plakken casselerrib en de knakworstjes bovenop de zuurkool.
Laat de zuurkool afgedekt 15-20 minuten zachtjes stoven.
Kook intussen de krielaardappeltjes in een andere pan met weinig water in 12-15 minuten gaar.
Giet de aardappeltjes af en meng de rest van de boter erdoor.
Schep de zuurkool op een schaal en leg de krielaardappeltjes eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met verse peterselie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn uit de Elzas, zoals een Riesling of Sylvaner.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij