Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Empal djawa pedis
droog vleesgerecht,
Vele recepten bestaan er; deze is voor het nageslacht (blog)..
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
4
grote tenen
knoflook
▢
3
rode pepers
lomboks, fijngesneden, zaadjes verwijderd
▢
2
volle theelepels
ketoembar
▢
½
theelepel
djinten
▢
zout
▢
1
eetlepel
goela djawa
▢
500
gram
rundvlees
mager / bieflappen, in dunne plakken van 4x8 cm
▢
2
dl
kokosmelk
▢
1
schijfje
laoswortel
of 1 theelepel -poeder
▢
1
daon salamblaadje
Toko
▢
1
theelepel
tamarindepasta
▢
zonnebloemolie
Instructies
Wrijf de ui, knoflook en peper in een vijzel of gebruik een keukenmachine.
Ketoembar, djinten, zout en goela djawa erdoor mengen.
Vlees, kokosmelk, kruidenmengsel , laos, salam en tamarindepasta in een pan doen en zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat.
Aan de kook brengenen vlees in ca. 20 minuten gaar koken.
Het vlees moet net niet uit elkaar vallen en het vocht moet zoveel mogelijk verdampt zijn.
Vlees uit de pan scheppen en op plank tot platte plakjes uitkloppen.
Olie in wok verhitten en vlees in 3 à 4 minuten bruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bron; Tip Culinair januari 1998
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees