Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Empanadillas met paddestoelen en garnalen
Porties:
24
stuks
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
6
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
ei
▢
200
g
paddestoelenmelange
▢
75
g
roze garnalen
▢
1
eiwit
▢
Materialen
▢
borrelglaasjes
▢
keukenpapier
▢
1
eetlepel
olie
Instructions
Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Ei in ca. 10 minuten hard koken.
Paddestoelen met keukenpapier schoonvegen en in kleine stukjes snijden.
In koekenpan olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur aanbakken en op smaak brengen met zout en peper.
Garnalen grof snijden, toevoegen en kort meebakken.
Mengsel uit pan scheppen en laten afkoelen.
Ei onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
Ei door mengsel roeren.
Uit elk deegplakje met behulp van borrelglaasje 4 rondjes steken.
Ei- en paddestoelenmengsel over plakjes verdelen.
Deeg dichtvouwen en met vork aandrukken.
Eiwit loskloppen en deeg hiermee bestrijken.
Empanadillas in midden van oven in ca. 10 à 15 minuten goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hapjes
/
Tapas
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje