Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse cake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
200
gr
boter
of margarine
▢
200
gr
suiker
▢
1
citroen
de geraspte schil er van
▢
5
eieren
▢
150
gr
gehakte amandelen
▢
400
gr
bloem
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
40
gr
sukade
fijngehakte
▢
40
gr
oranjesnippers
gesneden
▢
50
gr
rozijnen
▢
50
gr
krenten
▢
2
el
rum
Instructies
Voorbereiding:
Was de krenten en (gele) rozijnen, droog ze af en druppel er de rum over.
Laat de rum goed intrekken (liefst een nacht laten staan).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, citroenrasp en eierdooiers toe.
Vermeng bloem en bakpoeder en doe het bij de boter.
Klop tot een mooi glad deeg en meng amandelen, krenten, rozijnen, sukade en snippers erdoor.
Sla de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het beslag en giet het in een ingevette cakevorm.
Bak de cake 70-80 minuten.
Nadat de cake goed is afgekoeld, inpakken in folie en een nacht laten rusten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Engeland