Enkeledruppels kirschextractrumextract of vanille-extract
Instructies
Klop in een grote kom de eierdooiers met de suiker tot een schuimende, lichtgele massa.
Verwarm de melk in een steelpan tot net tegen het kookpunt.
Giet de warme melk langzaam bij het eiermengsel terwijl je blijft kloppen om stolling te voorkomen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op een laag vuur.
Roer constant met een houten lepel tot de crème dikker wordt en een licht romige consistentie krijgt.
Let op: de crème mag niet koken, anders gaat deze schiften.
Voeg naar smaak enkele druppels kirschextract, rumextract of vanille-extract toe en meng goed.
Haal de pan van het vuur en laat de crème iets afkoelen.
Serveer lauwwarm of koud bij desserts zoals cake, zandtaartjes, boudoirs of fruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mocht de crème schiften, dan kunt u ze nog goed krijgen door ze ongeveer 2 uren te laten afkoelen en ze dan te bewerken met een eierklopper of met de klopper van de mixer, op maximum snelheid(2).
Serveertip:
Serveer de Engelse crème met vers rood fruit, een plakje cake of strooi er wat chocoladeschilfers over voor een extra feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Moscato d’Asti past perfect bij de romige en zoete smaak van de crème.