Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse kwarktaart uit de oven van Astrid Veltman
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ingevette springvorm, doorsnee 22 cm
Ingrediënten
▢
1
pak
bosvruchtenmix
diepvries, 300 gr, Frosta
▢
150
gram
volkorenbiscuit
▢
75
gram
boter
▢
3
eieren
▢
300
gram
verse roomkaas
MonChou
▢
200
gram
magere kwark
▢
125
witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
citroenrasp
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
½
dl
bosvruchtenlimonadesiroop
Instructies
Laat de bosvruchten in 1 uur ontdooien.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine.
Laat in een pan de boter zachtjes smelten en schep dit door de biscuitkruimels.
Doe het biscuitmengsel in de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
Splits de eieren boven 2 kommen.
Klop in één kom de dooiers met de suiker, de roomkaas, de kwark en de citroenrasp tot een glad mengsel.
Klop in de andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het roomkaasmengsel.
Schep de helft van de bosvruchten door het roomkaasmengsel.
Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad.
Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur en 15 minuten gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Week de gelatine ± 5 minuten in een kom met ruim koud water.
Breng in een pannetje 2 eetlepels water aan de kook.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze, van vuur af, al roerend in het hete water op.
Schep de siroop en de rest van de bosvruchten door en laat de bosvruchtengelei in ± 15 minuten lobbig worden.
Schenk de bosvruchtengelei over de taart en laat de taart in de koelkast ± 3 uur opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Engeland