Kook de sperziebonen kort in water met een snuf zout.
Snijd de sperziebonen in de lengte doormidden.
Leg de dikke pastinaakplakken in een pan en voeg water toe tot ze voor driekwart onder staan.
Voeg een klontje boter toe en breng aan de kook.
Kook de pastinaakrondjes 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
Verhit olie in een frituurpan of diepe pan.
Frituur de geraspte pastinaak 1 à 2 minuten tot goudbruin en knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de sperziebonen als basis op het bord, leg daarop de gekookte pastinaakrondjes en garneer met de gefrituurde pastinaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met een snufje zeezout en een takje peterselie voor een frisse toets.Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte groentegerecht.