Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse Zalmboter
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
ml
droge witte wijn
▢
400
gr
zalmfilet
▢
75
gr
roomboter
▢
½
bakje
tuinkers
▢
50
gr
gerookte zalmsnippers
Instructies
In pan witte wijn met 100 ml water aan de kook brengen.
Vuur zeer laag en zalm in de wijn leggen (net onder) en 10 min. garen.
Zalm met schuimspaan uit pan nemen.
Donkere stukjes verwijderen. Met 50 gr boter en 3 el van kookvocht in machine of staafmixer pureren.
Zalmsnippers kort mee pureren.
Helft tuinkers erdoor en zout/peper.
Mengesel in schaaltje scheppen. en gladstrijken.
Rest boter smelten eroverheen gieten en in koelkast laten opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Boters
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Engeland