Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Ensaimadas
specialiteit uit de Balearen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingredients
▢
750
g
bloem
▢
4
grote
eieren
▢
180
g
suiker
▢
200
g
reuzel
▢
40
g
verse gecomprimeerde gist
▢
1
glas
melk
ca. 300 ml,
▢
poedersuiker
Instructions
Verwarm de melk en verdun de gist daarin.
Vermeng dit met de helft van de bloem en laat daaruit een homogene massa ontstaan.
Dek af met plasticfolie en laat rijzen totdat het zich heeft verdubbeld.
Voeg nu één voor één de eieren toe, en daarna de de rest van het bloem en de suiker.
Kneed vijf minuten, vorm een bal en laat nog een half uur staan.
Strek het deeg uit tot het heel dun wordt.
Bestrooi het aanrecht met wat bloem, leg daar repen op en bestrijk met reuzel.
Draai vervolgens cirkels met een diameter van 2 centimeter.
Draai de cirkels in de vorm van 'ensaimadas', zoals in de foto boven.
Leg de 'ensaimadas' één voor één op ovenschalen bedekt met ovenpapier.
Hou er genoeg ruimte tussen zodat ze elkaar niet aanraken wanneer ze verder rijzen.
Laat zo een nacht staan.
Verwarm de oven voor op 180º C. en bak ze in 15 minuten gaar.
Bestrooi gul met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Gebak
Land van herkomst
Spanje