Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecote met balsamicosaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
spuitzak met grove kartelmond,
aluminiumfolie
keukenpapier
kommetje
Koelkast
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
▢
75
g
zachte boter of margarine
▢
1
eetlepel(s)
rode pesto
potje,
▢
2
entrecotes
á ca. 200 g,
▢
versgemalen zwarte peper,
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
2
eetlepel(s)
balsamico-azijn
flesje, Grand'ltalia,
▢
1
dl
droge rode wijn
▢
½
pot
vleesfond
á 380 ml, AH,
▢
2
takjes
tijm
zakje á 15 g,
▢
2
eetlepel(s)
bosvruchtenjam
▢
2
zongedroogde tomaten
potje á 170 g, Green's,
▢
zout
▢
1
theelepel
aardappelmeel
▢
2
grote
blaadjes verse basilicum
zakje á 15 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
In kommetje 50 g boter en pesto door elkaar roeren.
Overdoen in spuitzak.
Op stuk aluminiumfolie 2 grote toefen pestoboter spuiten.
In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
Entrecotes bestrooien met peper en besprenkelen met olie en 1 eetlepel azijn.
Afgedekt ca. 1 uur in koelkast zetten.
In steelpan wijn aan de kook brengen.
Fond, tijm, jam en rest van azijn erdoor roeren.
Onafgedekt in ca. 10 á 15 minuten op matig hoog vuur tot helft inkoken.
Saus boven schenkkan door zeef schenken.
Tomaten droogdeppen met keukenpapier en in dunne reepjes snijden.
BEREIDEN:
Entrecotes droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Entrecotes in ca. 6 à 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Twee borden voorverwarmen.
Entrecotes bestrooien met zout.
Afdekken met aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
Ingekookte bouillon door bakvet roeren.
Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappelmeel met 1 theelepel koud water gladroeren.
Al roerend aan saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
Entrecotes in dunne plakken snijden.
Saus in midden op borden scheppen.
Entrecoteplakken in saus leggen.
Blaadje basilicum met toef pestoboter ernaast leggen.
Garneren met tomaatreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde salade en ciabattastokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees