Verhit de olie in een braadpan op het fornuis en bak het vlees aan beide kanten bruin in ongeveer 4-6 minuten.
Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur en 25 minuten, of tot een kerntemperatuur van 55-60°C is bereikt.
Meng 50 gram boter met de blauwschimmelkaas en bieslook, rol het mengsel in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Kook de sperziebonen in kokend water gedurende 15-20 minuten, giet af en zet opzij.
Bak in een pan op het fornuis de spekblokjes en ui in 20 gram boter tot ze zacht zijn.
Voeg dan de bonen, tomaten en bonenkruid toe en breng op smaak met zout en peper.
In dezelfde pan waarin het vlees is gebakken, voeg de bloem toe aan het braadvet en bak al roerend.
Voeg vervolgens al roerend de bouillon en rode wijn toe.
Laat sudderen tot de saus is ingedikt en breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.
Snijd het vlees in porties en leg de plakjes blauwschimmelkaas erbovenop.
Serveer het vlees met de groenten en rode wijnsaus op voorverwarmde borden.
Lekker met aardappelschijfjes!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.