Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecote met mosterdsaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Koekenpan
Platte schaal
Ingrediënten
▢
4
sjalotjes
▢
½
zakje
verse koriander
á 15 g,
▢
50
g
boter of margarine
▢
4
entrecotes
▢
zout
▢
versgemalen peper,
▢
1 ½
eetlepel
Dijonmosterd
Grey Poupon,
▢
3
deciliter
witte
Bourgognewijn,
Instructies
Platte schaal voorverwarmen.
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
In kopje koriander fijnknippen.
In koekenpan boter verhitten.
Entrecotes in ca. 6 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Bestrooien met zout en peper.
Entrecotes op warme schaal leggen, afdekken met aluminiumfolie en warmhouden.
Sjalotjes, mosterd en helft van koriander door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes bakken.
Wijn erbij schenken.
Op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot ca. 1/4 deel over is.
Entrecotes op vier borden leggen.
Beetje jus over entrecotes scheppen.
Bestrooien met rest van koriander.
Rest van jus apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Rest van jus apart erbij geven.
Serveren met aardappelpuree en sperziebonen.
Voedingswaarden
Calories:
285
kcal
|
Protein:
29
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees