Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecôte met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan of wok
keukenpapier
kom
Keukenmes
Ingrediënten
▢
Boter
▢
Aardappelpartjes
▢
Provençaalse kruiden
▢
2
entrecôtes
▢
Zout en peper
▢
2
stronken witlof
▢
1
appel
▢
Caesar sladressing
▢
100
ml
rode wijn
▢
Peperroomsaus
Instructies
Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
Bestrooi de aardappelpartjes met Provençaalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verwijder halverwege het deksel van de pan.
Dep de entrecôtes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen rosé zijn.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
Verdeel de aardappels en entrecôtes over twee borden en schep de saus over het vlees.
Serveer de salade apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrecôte en de peperroomsaus.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij