Was de courgettes, paprika's en tomaten en snijd ze in stukken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Was de rozemarijn en tijm en hak ze op een beetje na fijn.
Laat de artisjokharten uitlekken, snijd ze afhankelijk van de grootte in tweeën of in vieren.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote vlakke pan.
Bak de ui, knoflook en groenten in 2-3 porties al roerend aan.
Breng op smaak met zout, peper en de gehakte kruiden.
Voeg eventueel wat water toe en breng aan de kook.
Laat de groenten ongeveer 10 minuten smoren zonder deksel op de pan.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan.
Dep de entrecôtes droog en bak ze aan elke kant ongeveer 1 minuut.
Bak ze op gematigd vuur aan elke kant 2-4 minuten verder, voeg daarbij de rest van de kruiden toe.
Breng de entrecôtes op smaak met zout en peper.
Neem ze uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Maak de aanbaksels in de pan los met 5-6 eetlepels water, giet het bij de groenten en breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappels.
Een heerlijke Franse hoofdmaaltijd met malse entrecôtes en smaakvolle ratatouille. Bon
appétit!