Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecote met rodepaprikasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
of keukenmachine
ondiepe schaal
Oven
Bakplaat
Barbecue
Ingrediënten
▢
2
citroenen
▢
2
rode paprika's
▢
1
glas
rode wijn
▢
7
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
4
teentjes
knoflook
ongepeld
▢
4
entrecotes
of rib-eyes á 200 gram
▢
2
theelepels
roze peperkorrels
licht gekneusd
Instructies
Voorbereiden:
Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Bereiden:
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
Meng tot ze glad zijn.
Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
Voeg zout en peper toe.
Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
Serveer met de plakken citroen en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees