Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Erwtensoep van Harry Bloksma
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
spliterwten
▢
250
gram
prei
fijn gesneden
▢
1
knolselderij
in kleine blokjes
▢
2
winterwortel
in kleine blokjes
▢
500
gram
krabbetjes
of karbonade
▢
1
rookworst
▢
1
bosje
bladpeterselie
▢
1
ui
grof gesnipperd
▢
2
groentebouillonblokjes
Instructies
Week de spliterwten in ruim water gedurende 1 nacht.
Giet af en spoel de spliterwten goed af.
Kook in een grote pan de krabbetjes of karbonade gedurende 3 uur op laag vuur.
Haal hierna het vlees uit de pan met een schuimspaan.
Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in kleine stukjes.
Doe de spliterwten en de groenten in de pan met kookvocht en voeg de 2 groentebouillonblokjes toe.
Laat gedurende 2 uur koken.
Voeg het fijngesneden vlees toe en laat nog een halfuurtje zachtjes koken.
Voeg de in plakjes gesneden rookworst met de fijn gesneden peterselie toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees