Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ethiopische Stoofschotel met Kip en Berbere
Geniet van de rijke smaken van deze Ethiopische stoofschotel met kip, spek en groenten, op smaak gebracht met berbere specerijenmix.
Porties:
6
Bereidingstijd:
3
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote stoofpan
Vlamverdeler
Lepel
Ingredients
▢
300
g
witte kool of savooiekool
fijn gesneden
▢
4
uien
in ringen gesneden
▢
2
winterpenen
in plakjes gesneden
▢
400
g
bloemkool
in stukken gesneden
▢
300
g
spekreepjes
▢
400
g
kipdijfilet
in stukjes gesneden
▢
½
L
kippenbouillon
▢
2
el
verse gember
heel fijn gesneden
▢
4
tenen
knoflook
geperst
▢
2
el
citroensap
▢
4
el
zonnebloemolie
▢
2
el
berbere specerijenmix
Instructions
Verhit de zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak de stukjes kipdijfilet rondom aan tot ze bruin beginnen te worden.
Voeg de spekreepjes toe aan de pan en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de kippenbouillon, gesneden kool, uienringen, plakjes winterpeen en bloemkoolstukken toe aan de pan.
Roer de fijn gesneden gember, geperste knoflook, citroensap en berbere specerijenmix door het mengsel.
Zet het vuur laag en laat de stoofschotel 3 uur zachtjes stoven op een kleine vlam met behulp van een vlamverdeler.
Roer af en toe door.
Serveer de stoofschotel warm, eventueel met rijst of injera (Ethiopisch platbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel past goed bij de rijke en kruidige smaken van deze stoofschotel.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Ethiopië
Jaargetijde:
Winter