Appel wassen, klokhuis verwijderen en in flinterdunne plakjes schaven.
Appelschijfjes besprenkelen met citroensap en op ovenmatje of bakpapier leggen.
Appelschijfjes in circa 2 uur knapperig bakken in de oven.
Mango schillen en pit verwijderen, rettich schillen en beide in flinterdunne reepjes schaven.
Mango, rettich en spitskool in schaal mengen met zout en rijstazijn.
Mengsel 30 minuten laten staan.
Limoen uitpersen en koriander fijn knippen.
In een kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot een dressing mengen.
Salade over vier borden verdelen.
Dressing erover sprenkelen en appelchips erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met een extra takje koriander en een partje limoen voor een frisse uitstraling.Wijnadvies:Combineer met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.