Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Faisan aux figues
fazant met vijgen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fazant
▢
500
g
gedroogde vijgen
▢
100
g
boter
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
kruidnagels
▢
2
sneden
brood
2 cm dik
▢
5
dl
port
▢
1
dl
cognac
▢
1
takje
tijm
▢
1
blaadjes
laurier
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
Instructies
De avond voor gebruik zetten we de vijgen in een marinade.
Verwijder hiervoor de steeltjes van de vijgen, verwarm de port tot lauwwarm, voeg de
kruidnagels en wat nootmuskaat toe en voeg de vijgen toe.
Laat ze de hele nacht marineren.
Bestrooi de fazant van binnen en buiten met peper en zout.
Houd de lever apart.
Leg de fazant in een ovenvaste schaal.
Doe er 50 g boter in stukjes over.
Smelt de rest van de boter en giet deze er ook over.
Schuif de schaal in een oven van 200ºC.
Laat ze daar 20 minuten en bedruip de fazant vaak met het braadvocht.
Als de fazant mooi van kleur is halen we ze uit de oven, doen ze dan in een diepe pan.
Voeg het braadvocht toe en de cognac.
We leggen er de ongeschilde teentjes knoflook, tijm, laurier en 1 dl marinadevocht van de vijgen bij.
Bedek de pan met het deksel en laat nog 35 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen de vijgen met marinadevocht zachtjes aan de kook en laat ze 20 minuten koken.
Snij de korsten van het brood en smeer de sneden in met wat boter.
Wrijf de lever fijn en smeer ze op het brood.
Laat het brood onder de grill bruinbakken.
Vijf minuten voor het eiende van de kooktijd van de fazant voegen we de vijgen toe.
Laat de saus even koken zonder deksel op de pan.
Leg het brood op een voorverwarmde schaal en legd e fazant erop.
Omring het geheel met vijgen.
Geef de saus in een sauspan erbij en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk