Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Faisan flambé
geflambeerde fazant
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fazant
▢
1
lap
bardeerspek
▢
50
gr vet
spek
▢
75
g
kippelevers
▢
100
g
boter
▢
2½
dl
rode wijn
▢
1
dl
kippebouillon
▢
1
dl
cognac
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snij het spek in brunoise en laat deze in een pan zweten.
Voeg de lever van de fazant bij de kippelevers, zet het vuur hoger en als het vet begint te roken, voeg er dan de levers bij.
Sauteer ze snel rondom in 5 minuten bruin.
Laat ze daarna in de pan afkoelen.
Als het spekvet gestold is draaien we alles door de vleesmachine met de fijnste plaat.
Werk er 25 g boter door en bewaar het in de koelkast.
Bind het bardeerspek om de fazant, bestrooi ze met zout en peper, leg ze in een diepe
ovenvaste schaal, smelt wat boter en giet deze over de fazant.
Snij de rest van de boter er in stukjes over.
Zet de fazant in een oven van 220 º C waarbij ze elke 10 minuten omgedraaid wordt.
Na 35 minuten verwijderen we het bardeerspek en laten de fazant dan nog 10 minuten in de oven, zodat ze mooi bruin wordt.
Als de fazant klaar is gaat ze uit de oven en we snijden haar in vieren.
Houd de stukken warm.
Haal het braadvet weg uit de pan en vervang het door de wijn, laat deze geheel reduceren op hoog vuur.
Leg dan de stukken fazant in de pan, flambeer met de cognac en leg ze dan op een
voorverwarmde dienschaal.
Geef de farce van de kippelevers in de pan, zet het vuur laag en voeg de bouillon toe.
Laat deze tot de helft reduceren.
Controleer de smaak en schenk deze saus over de stukken fazant.
Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk