Zeef de bloem met het zout boven een kom en meng er de suiker en de geraspte citroenschil door.
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk.
Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.
Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de gistoplossing, de gesmolten boter en de eierdooiers in.
Kneed alles met koele hand tot een mooi soepel deeg.
Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen.
Kneed dan de amandelspijs door het deeg, druk de amandel erin en maak van het deeg een bol.
Beboter een bakplaat, leg de deegbol erop en strooi er wat bloem over.
Laat de bol, afgedekt met een vochtige doek, nog eens 45 minuten op een warm plekje rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bak het brood iets onder het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
Smelt wat boter in een pannetje en laat afkoelen.
Laat het brood op een rooster uitdampen en bestrijk de bovenkant met de gesmolten, afgekoelde boter.
Bestrooi het driekoningenbrood voor het opdienen met poedersuiker in de vorm van een ster, of bestrooi het brood helemaal met poedersuiker en leg er een uitgeknipte goudkleurige ster op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer warm of koud, eventueel met een glaasje zoete wijn of port.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn, zoals een Vin Santo, kan goed passen bij dit feestelijke brood.