Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijk Varkensribstuk met Pruimen en Spätzli
Een feestelijk gevuld varkensribstuk, gemarineerd in rode wijn en gevuld met zoete pruimen, geserveerd met kruidige spätzli en een rijke saus.
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
marineren
1
dag
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Aanzetstaal
braadpan
Houten plank
Oven
Ingrediënten
Voor het vlees:
▢
1 ½
kg
varkensribstuk
ontbeend
▢
200
g
gedroogde pruimen
ontpit
▢
1
fles Zuid-Franse rode wijn
▢
1
bouquet garni
1 winterwortel, 1 prei, 1 ui, 4 tenen knoflook, 1 laurierblad, 4 kruidnagels
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
1-2
eetlepels
bloem
▢
3
eetlepels
olie
▢
Aardappelzetmeel
indien nodig
Voor de kruidenspätzli:
▢
4
eetlepels
fijngesneden verse kruiden
peterselie, selderij, bieslook, dragon
▢
100
g
bloem
▢
2
eieren
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Nootmuskaat naar smaak
▢
2
eetlepels
olie
▢
30
g
boter
Instructies
Voorbereiden:
Maak met een aanzetstaal over de hele lengte van het vlees een gat en vul het vlees met pruimen.
Verwarm de rode wijn met het bouquet garni en giet het over het vlees voordat het kookt.
Marineer het vlees 24 uur in de koelkast.
Spätzli:
Pureer de kruiden en kneed ze met bloem, eieren, zout, peper en nootmuskaat tot een glad deeg.
Strijk het deeg uit op een houten plank.
Breng water met zout en olie aan de kook en laat het deeg in dunne reepjes in het water vallen.
Kook 2-4 minuten, koel af in koud water en laat uitlekken.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Dep het vlees droog, bestrooi met zout, peper en bloem.
Braad het vlees rondom aan in olie, blus af met de marinade en zet in de oven.
Zet de oven terug naar 160°C en stoof het vlees in 1 uur gaar, regelmatig bedruipen.
Haal het vlees uit de pan en laat de marinade inkoken tot een saus.
Bind met aardappelzetmeel indien nodig.
Bak de spätzli in boter en breng op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gegratineerde koolrabi.
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een Zuid-Franse rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, die de rijke smaken van het vlees en de pruimen aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst