Feestelijke Amandel-Kerstkrans met Bladerdeeg Sterren
Een heerlijke amandel-kerstkrans met bladerdeeg, gevuld met zachte amandelspijs en versierd met feestelijke sterren. Perfect om de kerstsfeer op tafel te brengen!
Meng de amandelspijs met ½ losgeklopt ei, koffieroom en citroensap.
Prak het mengsel goed door elkaar en vorm er een rol van ongeveer 38 cm van.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap van 15 x 40 cm.
Leg de amandelspijsrol voorzichtig op het deeg en rol het deeg rondom de spijs.
Bestrijk de lange kant van het deeg met een beetje water en plak het goed vast.
Vorm het deeg tot een krans en schuif de open uiteinden in elkaar.
Plak ze met water aan elkaar.
Leg de krans voorzichtig met de naad naar beneden op de bakplaat.
Snijd uit 2-3 plakjes bladerdeeg verschillende sterren van diverse groottes en plak deze met water op de krans.
Klop het resterende ei los en bestrijk de krans ermee.
Bak de kerstkrans in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een Muscat d'Alsace vormt een heerlijke combinatie met de zoetheid van de amandelspijs in deze kerstkrans.