Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke Boerenkoolstamppot met Kaas en Salami
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stamper
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
kruimig, geschild
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
100
ml
melk
▢
150
gram
komijnekaas
in blokjes
▢
150
gram
salami of cervelaatworst
in blokjes
▢
125
gram
spekreepjes
▢
1
liter
boerenkool
panklaar
▢
200
ml
water
▢
25
gram
boter
▢
4
eetlepels
Amsterdamse uien
▢
4
eetlepels
cocktailaugurken
▢
4
eetlepels
mosterd
▢
4
eetlepels
zilveruitjes
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verhit de boter in een grote pan en bak de spekreepjes zachtjes uit.
Schep de knapperige spekjes uit de pan en zet apart.
Fruit de ui 5 minuten in het spekvet.
Schep de boerenkool erdoor en laat 5 minuten slinken.
Snijd de aardappelen in stukken en leg ze bovenop de boerenkool.
Schenk het water erbij en kook afgedekt 25-30 minuten gaar.
Voeg zout toe als de boerenkool geslonken is en voeg eventueel extra water toe.
Stamp de boerenkool en aardappelen fijn en roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in een schaal.
Doe de spekjes, mosterd, kaas, worst, zilveruitjes en augurken in aparte kommetjes.
Serveer bij de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de stamppot met extra mosterd en zilveruitjes.
Wijnadvies:
Crianza uit Navarra, Rioja of Toro, of een Reserva uit Valdepenas.
Voedingswaarden
Calories:
760
kcal
|
koolhydraten:
61
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
42
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Sinterklaas